В периода 10-23 Май 2017 г. беше представена пред оптици и оптометристи от цялата страна новата система за зрително изследване HOYA EyeGenius. Представянето беше организирано в 5 града в страната – Пловдив, Русе, Варна, Бургас и Стара Загора и се състоя от две части – теоретична и практическа. В практическата част участниците имаха възможност сами да изпробват системата и да се запознаят с нейните възможности и предимства.

HOYA EyeGenius е уникален метод за изчисление на несъответствието във фиксацията на зрението. Системата е лесна за приложение и употреба като дава изключително точен и прецизен резултат в рамките на 10 минути. Като допълнение към системата са разработени и лещи със специален дизайн за призматична корекция до най-високо ниво на адаптация.

В рамките на проведените роудшоута бяха представени и новите стъкла за шофиране на HOYA EnRoute. Лещите EnRoute са предназначени специално за шофиране, минимизират стреса на зрителната система и осигуряват по-спокойно и комфортно шофиране.

Стъклата за шофиране EnRoute:

  • Значително намаляват отраженията и некомфортните отблясъци от насрещния трафик чрез специален филтър срещу отблясъци
  • Подобряват контраста и възприятията за яркост в условия на слаба светлина, мъгла и дъжд
  • Произвеждат се в еднофокусен и прогресивен дизайн
  • EnRoute Pro специално разработен за професионалните шофьори