ЗА СИНЯТА СВЕТЛИНА

Смартфоните, таблетите, компютрите и телевизорите са жизненоважна част от нашето ежедневие. Ние работим, учим и почиваме с тях. Да бъдем постоянно online има и своите негативни страни. Екраните на всички дигитални устройства излъчват синя светлина. Въпреки че синята светлина по начало е естествен феномен – тя е част от дневната светлина и ни помага да оставаме будни – твърде дългото излагане, обаче на синя светлина може да има негативни ефекти.

Проучване показва, че 83% от използващите очила изпитват някакъв зрителен дискомфорт по време или след използването на дигитални устройства. Ето защо не е учудващо, че все повече хора се оплакват от:

  • Зачервени и раздразнени очи
  • Сухота в очите
  • Замъглено зрение
  • Умора
  • Болки в гърба, врата и раменете
  • Безсъние
  • Главоболие
Дигитални устройстваКомпютър синя светлина

ДЕТСКОТО ЗРЕНИЕ И ДИГИТАЛНИЯТ СВЯТ

Детското зрение

Няма нищо по-важно от здравето и благополучието на Вашето дете. Сега и в бъдеще Вие ще искате най-доброто за него. Днес обаче очите на децата са подложени на невиждан досега стрес. Деца между 2 и 5 години прекарват над 3.5 часа на ден пред екраните на мобилни дигитални устройства. Децата между осем и десет години използват по около 5 часа на ден таблет, телефон или лаптоп. При възрастните продължителността на взиране в екрани е 9.5 часа в 1 денонощие1. Очаква се късогледството да е все по-често1 срещано поради промяна на начина ни на живот и непрекъснато увеличаващите се занимания на децата на близки3 разстояния , като използването на дигитални устройства, учене, четене и все по-малкото прекарано време навън. Наследствени, поведенчески и фактори от околната среда влияят също.

Ранното диагностициране на детската миопия не само повлиява върху качеството на зрението им в момента, но е и от значение за забавянето на прогресията на късогледството и запазва зрението и здравето на очите им за в бъдеще!

ЕФЕКТИВНА ЗАЩИТА ОТ СИНЯТА СВЕТЛИНА С ПРЕМИУМ АНТИРЕФЛЕКСНО ПОКРИТИЕ BLUECONTROL

Без BlueControlС BlueControl

BlueControl неутрализира синята светлина, излъчвана от дигиталните устройства, свежда до минимум отблясъците и засилва контраста. Ефективната защита от синята светлина поддържа очите Ви в отлично състояние и Ви осигурява допълнителен комфорт и облекчено зрение. BlueControl е оптималното решение за хора, прекарващи дълги периоди от време пред дигиталните екрани, включително студенти, геймъри, млади професионалисти, работещите в среда с изкуствено осветление и монитори. Очила за компютър

ПОЛЗИ

Налично само с Hi-Vision LongLife (наградено с отличието „Най-добро покритие 8 поредни години* ), BlueControl, за да осигури максимална защита, здравина и комфорт:

  • Осигурява защита срещу синята светлина, помага да се избегне напрежението и умората в очите
  • Намалява отблясъците за по-облекчено зрение
  • Осигурява по-меко възприятие на цветовете