ЗА АКВА ЛЕНС

АКВА Ленс ЕООД е един от водещите дистрибутори на офталмологични лещи на българския пазар. От създаването си през 2006г. досега, фирма АКВА Ленс успява да превърне офталмологичните лещи с марката Hoya в една от най-разпознатите марки лещи на българския пазар, символ за високо качество, устойчивост и дълготрайност.

Ключови фактори за успеха на фирмата са изградените отлични взаимотношения с партньорите, широката дистрибуторска мрежа и високото качество на предоставяните продукти и услуги.

През 2016 г. фирма АКВА Ленс отпразнува със своите партньори 10 годишното си успешно присъствие на българския офталмологичен пазар.

ЗА HOYA

Световен лидер в областта на медицинските технологии

Създадена като специализирана компания за производство на оптични стъкла през 1941 в Япония, Hoya израства и се превръща в световен доставчик на високи технологии и медицински продукти. Нейните дейности в информационните технологии и сегментите, отнасящи се до грижа за здравето, повишават значително качеството на живот. В това се включва производството на оптични стъкла, вътреочни лещи, медицинско оборудване. Иновациите на Hoya могат да бъдат открити и в популярните днес LCD панели, компютри, смартфони и др.

Водещ производител на лещи

Сегментът „Грижа за здравето“ значително нарастна в последните години. Като част от този сектор, с продуктите си за грижа за зрението, Hoya e основен производител на оптични лещи. Нейният успех е основан на страстта й към оптичните технологични иновации и непрекъснатия й стремеж да осигурява висококачествени продукти на потребителите.

ИСТОРИЯТА НА HOYA

Историята на Hoya започва в малък японски град Хоя (сега квартал в Токио) през 1941. Двамата братя Шиочи и Шигеру Яманака си поставят амбициозната цел да произвеждат оптични стъкла. Въпреки че по това време, това е една от най-напредналите в технологично отношение индустрии, в Япония, малцина биха предположили, че скромната оптична компания Тойо Оптикъл ще се превърне в мултинационалната корпорация Hoya.

След края на Втората Световна война Hoya  започва да произвежда  и стъкла за домакинството, а по-късно лещи за камери, смартфони и медицински уреди, памет за компютри и фото маски за LCD панели. Независимо от разнообразието в продуктовата гама на компанията, страстта към оптичните стъкла остава нейна водеща сила.

Днес Hoya има над 34 000 служители и над 150 офиса и дъщерни дружества по целия свят. Това глобално присъствие позволява на Hoya да обменя технологични идеи и иновации в цялата компания, за да може да отговори на непрекъснато променящите се изисквания и нарастващ брой потребители.