Пресбиопия

Какво е пресбиопия? 

Известна като старческо далекогледство, пресбиопията е зрителен проблем, при който близките обекти се виждат замъглено, докато далечните се виждат съвсем ясно.

Какво причинява пресбиопията?

Известна като старческо далекогедтсво, пресбиопията обикновено засяга хора над 40 годишна възраст. Старческото далекогледтсво се дължи на намалената способност на очната леща да променя формата си с напредването на възрастта, в резултат на което и способността за фокусиране на близки разстояния намалява. Пресбиопията може да бъде съпътствана с други зрителни проблеми като късогледство.

 Как да разпознаем пресбиопията?

Най-често срещаните симптоми при старческото далекогледтсво са:

  • Все по- често затруднено фокусиране на близки обекти
  • При четене, книгите, вестниците, дигиталните устройства и др. се държат на „една ръка разстояние“
  • Зачестяващо главоболие и зрителна умора

Как се коригира преспбиопията? 

В повечето случаи, старческото далекогледтсво се коригира ефективно с прогресивни  лещи. Тези лещи имат зона за близко виждане в долната част и зона за далечно виждане с в горната част на лещата. Ако сте загрижени за Вашето зрение или забележите някакви промени се обърнете към най-близкия Hoya очен специалист.

Знаехте ли, че?

Hoya разработи иновативната и персонализирана на най-високо ниво гама прогресивни лещи Hoyalux iD, за да предостави на хората със старческо далекогледство ясно зрение на всички разстояния.

Подходящи продукти

Подходящи продукти

Подходящи продукти

Подходящи продукти

Подходящи продукти

Подходящи продукти

Подходящи продукти