Детското зрение и дигиталният свят

 

Няма нищо по-важно от здравето и благополучието на Вашето дете. Сега и в бъдеще Вие ще искате най-доброто за него. Днес обаче очите на децата са подложени на невиждан досега стрес. Деца между 2 и 5 години прекарват над 3.5 часа на ден пред екраните на мобилни дигитални устройства. Децата между осем и десет години използват по около 5 часа на ден таблет, телефон или лаптоп. При възрастните продължителността на взиране в екрани е 9.5 часа в 1 денонощие1. Очаква се късогледството да е все по-често1 срещано поради промяна на начина ни на живот и непрекъснато увеличаващите се занимания на децата на близки3 разстояния , като използването на дигитални устройства, учене, четене и все по-малкото прекарано време навън. Наследствени, поведенчески и фактори от околната среда влияят също.

Ранното диагностициране на детската миопия не само повлиява върху качеството на зрението им в момента, но е и от значение за забавянето на прогресията на късогледството и запазва зрението и здравето на очите им за в бъдеще!

Проучванията сочат, че продължителното време прекарано в дейности на близки разстояния е свързано с по-голяма вероятност от появата на късогледство* .

 
 
 
 

Какво е синя светлина?

Всички LCD/ LED компютърни и телевизионни екрани, смартфони, таблети и др. устройства излъчват синя светлина, още позната като високоенергийна светлина част от видимия спектър. Повечето от тези устройства използваме на близки разстояния и очите ни са изложени на синята светлина, излъчвана от екраните им. И още, с постоянното подобряване на тези екрани се увеличават и емисиите на синя светлина.

Макар, че синята светлина е природен феномен, тъй като присъства в дневната светлина и ни помага да останем будни, при повишени нива тя може да има вреден ефект. Проучване показва, че 83%4 от използващите очила изпитват някакъв зрителен дискомфорт по време или след използването на дигитални устройства.

Прекомерното използване на дигитални устройства води до:

БОЛКИ В ОЧИТЕ

УМОРА

БЕЗСЪНИЕ

Има начин да облекчите тези симптоми!

 

Ефективна защита от синята светлина с BlueControl!

 

BlueControl е първото покритие от висок клас на HOYA, разработено за оптимално разрешаване на дискомфорта, който изпитват потребителите при употреба на дигитални устройства. Стъклата за очила Hoya с покритие BlueControl неутрализират синята светлина, излъчвана от дигиталните екрани, предотвратявайки напрежението и умората. Допълнителни предимства: + Намалява отблясъците + Богат контраст + Предоставя по-комфортно и спокойно зрение + Поддържа очите в добро състояние + Осигурява по-естествено възприятие на цветовете

Това поддържа очите в по-добро състояние като предоставя по-комфортно и спокойно зрение, както и естествено възпреимане на цветовете.

 

BlueControl се предлага в комбинация с ненадминатото по качества AR покритие Hi-Vision LongLife. Слоевете на това покритие са с до 7 пъти по-устойчиви на драскотини в сравнение със стандартните*.

 

Как допълнително да облекчим детското зрение?

 

Редовни почивки на очите!

Напомняйте на детето си да прави чести почивки далеч от екраните на дигиталните устройства. Tова ще помогне за намаляването на напрежението в очите5.

Повече време навън!

Проучванията показват, че времето прекарано навън може да намали риска от появата на миопия, както и нейната прогресия4.

Правилото 20-20-20!

Гледайте към отдалечени предмети на 20 метра разстояние за 20 секунди на всеки 20 минути.

Прилагайки правилото 20-20-20 можете значително да облекчите Вашето зрение и това на Вашите деца.

 


 

 

 

 

 


 

 

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]